Hét VISblad Online maart (video)

08 mrt 2022

Abonnees van Hét VISblad kunnen vanaf vandaag het maartnummer bij hun post verwachten. Een nummer waarin we al voorzichtig weer meer voorjaarsvisserijen behandelen. Fanatiek roofvisser Ingrid de Jager siert deze keer de cover met een fraaie poldersnoek die haar vrijheid terugkrijgt.

In de nieuwe VISblad TV strijkt presentator Bard Borger neer aan de Nauernasche Vaart voor een demonstratie feedervissen van Arnout van de Stadt (51). De succesvolle wedstrijdvisser – die in 2021 nog voor het tweede jaar op rij de Evezet Top Teamcompetitie Feedervissen won – kent dit mooie water bij Assendelft als zijn broekzak en heeft over de weersomstandigheden niets te klagen. Krijgt hij ook het een en ander gevangen? En welke feedertips heeft hij voor de kijker?

Bekijk hieronder de video en lees voor nog meer tips het artikel op pagina’s 22 t/m 27 in het blad.
 

 

Lichte winterkorst

In februari en maart stemt Thijs Verloop (20) zijn voerstrategie af op de koude omstandigheden en voert hij heel gericht en spaarzaam met uitsluitend licht verteerbare deeltjes. Op pagina’s 28 t/m 33 laat de fanatieke karpervisser uit Alblasserdam zien hoe hij nu precies te werk gaat.Vers de vase in het vizier

In de wedstrijdvisserij zijn muggenlarven een must have, maar veel recreatievissers hebben nog nooit van ‘vers de vase’ gehoord. Of er in elk geval zelf nog nooit mee gevist. Dirk Joosten (22) weet als grootverbruiker alles van muggenlarven en prikt op ons verzoek een sprietje ‘vers’ op de haak. Zijn minicursus lees je op pagina’s 40 t/m 45.NCRZ-lijst: 50 jaar historie

Grote vissen spreken altijd tot de verbeelding, en helemaal als het recordvissen betreft. De Nederlandse Commissie Record Zeevissen (NCRZ) registreert al ruim vijftig jaar records in het Nederlands kust- en zeewater, de Europese zeeën en wereldzeeën. Samen met commissielid Ton Nientied duiken we op pagina’s 46 t/m 50 in de schatkamer van het NCRZ-archief.Veel meer leesplezier

Zoals altijd vind je ook in deze editie van Hét VISblad nog veel meer sportvisnieuws en -achtergronden. Zo lees je in Wist je dat? over het harnasmannetje – een opmerkelijke vissoort uit de Noordzee. Verder staan we in twee verschillende artikelen stil bij de therapeutische werking die sportvissen heeft. In de roofvisrubriek volgen we Ingrid de Jager (29) in haar zoektocht naar Friese poldersnoek en Klaas van der Eerden schrijft in zijn column over de levenslessen die kinderen al vissend leren. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.