Hét VISblad online oktober (video)

08 okt 2022

Op het randje van de zomer en herfst valt de nieuwe editie van Hét VISblad bij de abonnees in de bus. Het oktobernummer biedt volop interessant leesvoer én inspiratie waar je de komende weken – een van de mooiste perioden om aan of op het water te vertoeven – prima je voordeel mee kunt doen.

In de nieuwe aflevering van VISblad TV reist presentator Joran Bal af naar het zuiden. Aan de Noordervaart zoekt hij Gerard van Eijk op om bij hem de kunst van het driftend vissen af te kijken. Stromend water schrikt veel recreatieve vaste stokvissers af, maar de Limburger laat aan zijn thuiswater zien dat die koudwatervrees helemaal nergens voor nodig is. Met zijn tips & trucs helpt hij twijfelaars over de drempel en komt deze actieve en leuke dobbervisserij voor iedereen binnen handbereik. Ben je benieuwd hoe Gerard zijn dobber precies over de Noordervaart laat driften en wat dit voor vangsten oplevert? Check dan snel de nieuwe video!
Anja Groot wereldkampioen!

In de witvisrubriek van dit magazine zetten we in Anja Groot in de schijnwerpers. Half augustus veroverde zij in het Franse Gravelines namelijk de gouden medaille op het WK Dobbervissen voor Dames. In een zinderende finale wist ze met slechts 48 gram verschil de zege op te eisen in het individueel klassement. Daarmee voegde ze alweer de vierde wereldtitel toe aan haar omvangrijke palmares. In een uitgebreid interview blikt Anja terug op deze bijzondere prestatie en licht ze toe hoe ze erin slaagde het goud te pakken.


Goudse karpers

Gouda staat bekend om de kaas en de stroopwafels, maar bij de sportvisser sinds een aantal jaar ook om zijn karpers. In 2018 ging het spiegelkarperproject (SKP) Gouda van start en sindsdien worden de singels in de kaasstad weer goed bevolkt door fraaie spiegel- én schubkarpers. Nieuwe vis trekt nieuwe vissers aan. Een daarvan is Bas Paauw. We volgden hem onlangs tijdens een ochtendje penvissen op Goudse ‘SKP-tjes’.Soortenavontuur op zee

Voor het zeevisartikel gingen we vanuit Stellendam de Noordzee op. Dat deden we samen met een fanatieke groep ‘soortenjagers’ uit Nederland en België. Die streden om de cup voor degene die de meeste vissoorten aan boord wist te krijgen. In plaats van steeds hetzelfde trucje toe te passen was het dus de uitdaging om zoveel mogelijk te variëren qua technieken, montages en aaspresentatie. Wat dat aan vangsten opleverde lees je in het verslag.Nog veel meer

In dit hagelnieuwe nummer van Hét VISblad hebben we nog veel meer voor je in petto. Zo gingen we op pad met Michelle van Wamel die het sportvissen de afgelopen jaren heeft herontdekt en nu allround én fanatiek vist. Ook gingen we langs bij Oscar van Kempen om te zien hoe deze verpleegkundige en maatschappelijk werker sportvissen gebruikt als dagbesteding voor zijn cliënten. En in de onderzoeksrubriek zoomen we in op blankvoorns met twee zenders die in de Westerwoldse Aa zwemmen om de passeerbaarheid van het stroomgebied van deze heringerichte laaglandbeek te onderzoeken. Tel daar nog een aantal vaste rubrieken bij op en je hebt heel veel lees- en visplezier!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 krijg je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.


Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.