Witvissen: vaste stok tips van wereldkampioen Sjors Milder

12 jan 2011

Sjors Milder is 19 jaar oud, komt uit het Limburgse Brunssum en mag zich sinds afgelopen zomer wereldkampioen zoetwatervissen in de categorie junioren tot 22 jaar noemen. In het Italiaanse Mantova was hij in het individuele klassement alle andere deelnemers uit de 19 deelnemende landen de baas. En alsof dat nog niet genoeg was, won Milder ook nog eens de Nationale Topcompetitie 2010 in dezelfde leeftijdscategorie. Voor Hét Visblad reden genoeg om hem op te zoeken langs de waterkant en rake tips te ontfutselen!

Als we zaterdagmorgen arriveren aan het Julianakanaal bij Illikhoven is Milder al druk in de weer. Het uitgebreide witvisplateau is al opgebouwd, de vier topsets zijn voorzien van lijnen en de grote voeremmers staan klaar. Het Julianakanaal staat bekend als een moeilijk wedstrijdwater, maar ook om de grote blankvoorns. De laatste jaren zijn de vangsten hier vrij slecht geweest, mogelijk door de landbouwgiflozing van 2007 bij de Belgische stad Luik. Sinds dit jaar wordt er gelukkig weer goed gevangen en Sjors heeft er alle vertrouwen in.

Lees hier het hele artikel (pdf)

-> Meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide