Karpervissen: op zijn karpers het jaar rond

17 jan 2011

Karpervissen kun je op verschillende manieren doen. Statisch met elektronica, ‘old skool’ met de pen of drijvend vissen met de broodkorst. Hans Moolenaar past deze methoden niet alleen toe op karper, maar ook op andere vissoorten. In dit artikel laat hij zien hoe hij met van het karpervissen afgeleide visserijen het hele jaar rond maakt.

Na jarenlang slechts de karper achter de vinnen gezeten te hebben, werd het een jaar of wat geleden tijd om de bakens eens te verzetten. Dit met als doel om het heilige visvuurtje weer op te porren en goed brandend te houden. Natuurlijk viste ik zo af en toe al wel eens op andere vissoorten, maar dat was toch bijzaak. Het was voornamelijk karper wat de klok sloeg. Op het moment dat ik mijn werkzaamheden binnen het bestuur van de KarperStudiegroep Nederland (KSN) beëindigde, had ik het even gehad met carp only – overigens geen kwaad woord over de KSN. De karpers kwamen me na al die tijd zogezegd een beetje de neus uit. Het werd tijd voor nieuwe uitdagingen en een nieuwe kijk op mijn visserij.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer karperartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide