Karpervissen: rivierkarperen

16 mei 2011

Liever een twintigponder van de rivier, dan een dertigponder uit een karperputje. Dit motto van Nick van Ingen (22) geeft de grote belevingswaarde die het karpervissen op de grote rivieren voor hem heeft in een notendop weer. In dit artikel beschrijft hij zijn aanpak van het grote, stromende water en laat Nick zien dat koudwatervrees voor de rivier nergens voor nodig is.

Rivierkarperen is in essentie heel eenvoudig. De vis heeft er doorgaans niet of nauwelijks te maken met hengeldruk, doet niet moeilijk over aas of montage en houdt wel van een stevige hap. De kunst op een uitgestrekte slok water als de grote rivier is om daar te vissen waar de karper zich ophoudt. Dat vormt met de kilometers water die de vis tot zijn beschikking heeft doorgaans het grootste struikelblok. Het gegeven dat er meer plekken zijn waar geen karper zit dan stekken waar wel karper rondzwemt, weerhoudt veel karpervissers ervan om hun geluk op de rivier te beproeven. Naar mijn mening ten onrechte, want met een gedegen aanpak en wat doorzettingsvermogen kun je op dit type water een prachtige visserij beleven.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer karperartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide