Karpervissen: effectief karpervissen met PVA-zakken

16 mei 2011

PVA oftewel polyvinylalcohol is een synthetisch polymeer dat oplost zodra het met zoet water in aanraking komt. In de karpervisserij is de PVA-stringer – een rits op PVA-draad gefleurde boilies – de bekendste toepassing om direct bij je haakaas wat extra voer te brengen. Het PVA-zakje wordt daarentegen nog altijd maar weinig gebruikt door karpervissers. En dat is zonde, meent Koos Walters. In dit artikel laat hij de vele voordelen de revue passeren en vertelt hij hoe je een goed werkende PVA-zak maakt en toepast.

De werking van het PVA-zakje heeft nog het meest weg van de methodfeeder. Je biedt een kleine hoeveelheid voer precies naast je haakaas aan. Daardoor maak je eventueel aanwezige karper sneller alert op de aanwezigheid van iets eetbaars. Zeker in combinatie met afwijkend haakaas zoals een ‘dumbell’ of fluo pop-up, kan dat instant (zonder voerplek) tot snel resultaat kan leiden. De essentie is simpel: vul een PVA-zak met wat voer, stop er je beaasde rig en lood bij, maak de zak dicht en inwerpen maar. Toch komt er wel wat meer bij kijken als je het een en ander zo effectief mogelijk wilt doen.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer karperartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide