Witvissen: feederen met de vaste stok

16 nov 2011

Misschien is het voor menig feedervisser een wat vergezochte methode om een voerkorfje aan je vaste hengel te hangen. Temeer omdat er tegenwoordig een woud aan perfecte feederhengels beschikbaar is. Wie wel eens met de voerkorf aan de vaste stok ‘balletje balletje’ – want zo noemen we deze techniek ook wel – heeft gevist, weet echter dat het op sommige stekken vaak de beste en enige manier is om vis te vangen.

Het begon enkele decennia terug, toen wedstrijdvissers aan het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht uit een soort van balorigheid een voerkorfje onder hun vaste stok aan de klassieke lijn met dobber knoopten. En wat bleek: ze vingen goed vis. Later zag ik deze methode – maar dan meer verfijnd – terug aan de IJssel. Daar noemden ze het ‘Balletje balletje’, omdat een fel gekleurd balletje op het topeind als beetverklikker diende. En toen bleek dat deze techniek ook al langere tijd langs de Maas en andere rivieren en kanalen gebruikt werd.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide