Witvissen: Ingeborg Audenaerd strooit met tips voor de vaste stok

14 dec 2011

Heb je het vissen met de vaste stok op kanalen eenmaal onder de knie, dan ben je verkocht. De kanaalbrasems en -voorns zijn namelijk een stuk sterker dan vis uit stilstaande wateren. Iemand die daar alles van af weet, is Ingeborg Audenaerd – de kersverse wereldkampioen bij de dames. We ontmoeten haar aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Daar strooit ze met tips voor de witvisser. En niet te zuinig ook!

Bij Ingeborg staat bijna ieder weekend in het teken van vissen. Zijn er geen wedstrijden, dan is ze wel aan het trainen. Met haar vader Eddy legt ze jaarlijks zo’n 45.000 kilometer af om haar uit de hand gelopen hobby te beoefenen. Daarbij kan ze steevast rekenen op de steun en toeverlaat van haar pa. “Behalve haar vader, ben ik eigenlijk ook haar coach”, vertelt Eddy, die zelf met het visvirus werd besmet door zijn vader. “En zo is het ook bij Ingeborg gegaan. Tijdens een visvakantie in Denemarken heb ik haar aangestoken.”

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer witvisartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide