Karpervissen: succesvol penvissen in de winter

21 feb 2012

De periode tussen kerst en de jaarwisseling is nou niet bepaald de tijd waarbij je aan karpervissen denkt. Maar waar een groot deel van Nederland nog zat uit te buiken van het kerstdiner, ging Robert Lamboo juist een paar uurtjes op pad om een visje te vangen. In de koude wintermaanden is er zeker in de Hollandse polder nog aardig wat karper te vangen. Struinend met een pennetje heeft hij de afgelopen jaren al menig winters succes geboekt. Hét Visblad ging eind vorig jaar een dagje met hem op stap.

Het plan is om de polder in te gaan en de karper te zoeken op de plekken waarvan Robert denkt dat er vissen overwinteren. Vooral bruggen en duikers zijn in deze periode geliefd vanwege de beschutting die ze bieden. Op deze plekken, waar het drukke verkeer soms als een dolle over heen scheurt, lijkt de vis zich nu te verzamelen. Maar ook klassieke plekken als rietkragen en overhangende struiken slaan we natuurlijk niet over. In de auto op weg naar een van de favoriete plekjes van Robert, vertelt hij dat er echter ook vissen zijn die nu gewoon in het midden van de vaart liggen. Zo spreekt hij regelmatig snoekvissers die daar af en toe ook karper ‘haken’ op een stuk kunstaas.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide