Karpervissen - een koekje van eigen deeg

24 mei 2012

Boilies, boilies en nog eens boilies. Het hele karperwereldje lijkt heden ten dage om deze hardgekookte deegknikkers te draaien. In een dolle bui wil er nog wel eens eentje naar de tijgernoot grijpen, terwijl penvissers graag een blik maïs opentrekken. Toch zijn er ook karpervissers die verder kijken en voor nieuwe of juist hele oude, bijna vergeten aassoorten kiezen. Daarom gaat Hét Visblad deze maand op pad met Arjan Meijer: een doorgewinterde karpervisser die al sinds jaar en dag zweert bij zacht deeg als aas.

Dit deegverhaal begint met gekiemde hennep. Daarvan is bekend dat het uitstekend voer voor karper is. Dat merkte Arjan lang geleden al toen hij een keer met een mengsel van tijgernoten en hennep voerde. Het liep die dag als een trein, totdat hij de hennep achterwege liet en alleen met de nootjes ging voeren en vissen. Meteen vielen de aanbeten weg. Het probleem was echter, dat het hennepzaad te klein was om direct op de karperhaak te bevestigen. “Dus ging ik naarstig op zoek naar een oplossing om toch met die zwarte, sterk geurende hennepzaden als ‘haakaas’ te kunnen vissen. Toen kwam ik uit op een soort van zacht hennepdeeg”, vertelt Arjan terwijl hij een paar beschutte plekjes op plasje in het midden van Brabant voorziet van wat voer.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide