Karpervissen - oppervlaktevissen met hondenbrokken (video)

12 aug 2013

Het ‘korstvissen’ vierde zijn hoogtijdagen in de jaren ’80, maar deze spectaculaire oppervlaktevisserij verdween met de opkomst van de boilie langzaam van het toneel. Een spijtige ontwikkeling, is Visbladredacteur Robert de Wilt van mening. Drijvend vissen is namelijk bijzonder spannend én buitengewoon effectief. De hoogste tijd om het oppervlaktevissen nieuw leven in te blazen middels een masterclass vissen met hondenbrokken.

Waar het precies ooit is misgegaan met de populariteit van het oppervlaktevissen op karper, zou ik niet weten. Feit is wel dat deze techniek nog net zo goed werkt als in de tijd van de boeken van Rini Groothuis. Misschien zelfs nog wel beter: het polder- en stadswater wordt steeds helderder en de waterplanten nemen toe. Drijvend aas werkt in die situatie vaak beter dan bivy’s en boilies. Zeker als je bedenkt dat vriend karper juist op de drukker beviste wateren vaak sneller ‘los’ gaat op een stel drijvende hondenbrokjes dan op de rijkelijk gestrooide boilies een paar waterlagen daaronder.

Lees hier het hele artikel (PDF) en klik hieronder voor de bijbehorende video.

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide