Karpervissen - brood, daar zit wat in

21 aug 2013

Sommige mensen worden haast geboren met een hengel in de hand. Amsterdammer Joop Kleton (58) is zo iemand. Naast een rasvisser is hij ook een meesterverteller: spannende visverhalen over Franse monstermeervallen, die blauwe marlijn van 1.000 pond, of zijn 40-ponds karpers aan de oppervlakte. Je zou er een boek over kunnen schrijven. Dat doen we niet. We gaan wel een dag met Joop op pad; struinend karpervissen met brood.

Niet alleen Joop zelf ademt ‘vis’; zijn woning en tuin ook. We hebben het hier niet over nare (vis)luchtjes. Joop zijn tuin is nagenoeg één grote karpervijver en in de huiskamer bevindt zich een gigantisch aquarium vol zeelten dat in Artis niet had misstaan. Aan de muren hangen foto’s van zijn vangsten; stuk voor stuk gigantische en indrukwekkende vissen. Deze man moet haast wel last hebben van een ‘dril-hernia’.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide