Karpervissen - succesvol karperen met de zig-rig

19 dec 2013

De zig-rig is een ‘hot topic’ onder karpervissers. Het is ook even wennen: je aas niet op, maar juist een paar meter boven de bodem aanbieden. Want kun je daar wel karpers vangen? Deze psychologische drempel houdt veel karpervissers tegen om dit aparte systeem een kans te geven. Reggy Bruinsma is overtuigd ‘zig-rigger’ en doet deze bijzondere techniek in dit artikel uit de doeken.

Eind september melden we ons bij Reggy aan de oevers van een waterpartij bij het Noord-Hollandse Scharwoude – razend benieuwd naar de vangkracht van de nog relatief onbekende zig-rig. Mochten daar twijfels over bestaan, dan zijn die bij aankomst snel verdwenen. Bruinsma staat al met een kromme hengel in zijn hand, terwijl op dat moment ook zijn andere hengel ‘vertrekt’. Stomverbaasd pakken we die laatste op verzoek van Reggy snel van de steun. Het handen schudden ter kennismaking doen we tijdens de duo-dril. Niet eerder ging een reportage zó succesvol van start.

Klik hier voor het hele artikel (PDF).

-> meer karpervissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide