Cursus controle sportvisserij

De Cursus Controle sportvisserij is een eendaagse cursus, bestemd voor controleurs van hengelsportverenigingen en buitengewone opsporingsambtenaren (Boa's). Je maakt tijdens de cursus kennis met het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden gebruik  VISpas en de sociale vaardigheden voor de  controle aan de waterkant.

Tijdens de praktijkgerichte cursus leer je om de controle aan de waterkant op een goede manier te laten verlopen. Om deze praktische cursus optimaal te benutten, vragen wij je om ruim voor de cursusdag het cursusmateriaal te bestuderen, eigen te maken en uiterlijk 2 weken voor de cursusdatum het verplichte online examen met een voldoende resultaat af te leggen. Op de cursusdag zelf leer je deze kennis in de praktijk te brengen. 

Speciaal voor politieambtenaren organiseert Sportvisserij Nederland de Cursus Visserijwet. Klik hier voor meer informatie over deze cursus-op-maat.

Online trainen en (proef)examen
Bij "Examen" (in de linker navigatiebalk) kun je met de 'Training" online oefenvragen maken en kun je een "Proefexamen" en een "Eindexamen" afleggen. Voor het eindexamen vragen wij je om je eenmalig te registreren bij Sportvisserij Nederland. Wanneer je voor het examen slaagt, dan krijg je een bronzen (voldoende), zilveren (goed) of gouden (uitstekend) medaille. Je hebt dan een degelijke theoretische kennis van de controle sportvisserij.

Ben je voor deze theorie geslaagd? Dan ontvang je van ons een uitnodiging om op de jouw opgegeven cursusdatum deel te nemen. Heb je je nog niet opgegeven voor de cursus? Geef je dan hier op om de Cursus Controle sportvisserij namens je hengelsportvereniging te volgen bij Sportvisserij Nederland!

Casussen Cursus controle sportvisserij

Tijdens de Cursus Controle sportvisserij maak je kennis met het stelsel van sportvisdocumenten en de sociale vaardigheden bij controle aan de waterkant. Hierna vind je een van de instructiefilmpjes die verschillende controlesituaties en manieren om als controleur hiermee om te gaan.

Wil je nog enkele casussen controle visdocumenten bekijken, klik dan hier.


Waar en wanneer?

In 2018 wordt de cursus Controle sportvisserij op de volgende data en locaties gehouden:

NAJAAR:   

 • Dinsdag 16 oktober 2018, Hotel Akersloot te Akersloot
 • Dinsdag 30 oktober 2018, Hotel De Cantharel te Apeldoorn
 • Donderdag 1 november 2018 Hotel Stein-Urmond te Urmond
 • Donderdag 8 november 2018, Hotel Gilze-Tilburg te Gilze
 • Donderdag 13 november 2018, Sportvisserij Nederland te Bilthoven
 • Vrijdag 23 november 2018, Hotel Hengelo te Hengelo


In 2019 wordt de cursus Controle sportvisserij op de volgende data en locaties gehouden:

VOORJAAR:   

 • Dinsdag 26 maart 2019, Hotel Gilze-Tilburg te Gilze
 • Dinsdag 2 april 2019, Hotel Stein-Urmond te Urmond
 • Vrijdag 12 april 2019 Hotel Assen te Assen
 • Dinsdag 7 mei 2019, Hotel De Cantharel te Apeldoorn
 • Vrijdag 17 mei 2019, Sportvisserij Nederland te Bilthoven


Inschrijven

Schrijf je hier direct in voor de Cursus Controle sportvisserij.

Cursusmateriaal

Het cursusmateriaal voor de Cursus Controle sportvisserij bestaat uit twee boekjes, die je hierna kunt downloaden of bestellen.

Lees- en studiewijzer (PDF)
Cursus Controle sportvisserij

Download hier (PDF)

of Bestel hier

Download hier (PDF)


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.