Jeugdwerk

Een actieve hengelsportvereniging heeft haar jeugdleden veel te bieden. Je kunt er als beginnende sportvisser leren vissen met de vaste hengel (Vissen voor kids programma) en met de werphengel. Als gevorderde sportvisser kun je er kennismaken met verschillende vistechnieken, waarmee je gericht op karper, snoek, ruisvoorn of grote brasem kunt vissen. Een deel van de gevorderde sportvissers groeit zelfs door naar de wedstrijdvisserij.

Een actieve hengelsportvereniging is er dus ook voor de jeugd en organiseert bijvoorbeeld cursussen, workshops en wedstrijden; wees creatief en houd ze enthousiast! Door vissende kinderen goed te begeleiden, neem je als hengelsportvereniging je maatschappelijke verantwoordelijkheid en de zorg voor de vis, het water en de natuur serieus. En het kan al heel eenvoudig, wanneer er bijvoorbeeld in de maanden mei en juni op een vaste tijd en op een vaste plek aan het water iemand van de vereniging (een "Viscoach") aanwezig is om beginnende sportvissers te helpen.

Steeds meer hengelsportverenigingen zijn actief met het Vissenschoolproject. Zij bezoeken de basisscholen in hun omgeving en verzorgen er een visles en een visexcursie. Zo maken bijna alle kinderen op de basisschool kennis met de sportvisserij als hobby en de hengelsportvereniging als leuke club om lid van te zijn.

Voor een aantal jeugdactiviteiten kun je van Sportvisserij Nederland via je federatie gratis materiaal krijgen. Zo ondersteunen we het Vissenschoolproject en de Viscoaches met gratis les- en vismateriaal. Kijk ook eens onder Promotie voor het organiseren van (jeugd)activiteiten, een open dag of een evenement.

Jeugdsportsubsidie: aanvragen!

De meeste Nederlandse gemeenten bieden de mogelijkheid aan sportverenigingen om subsidie aan te vragen voor hun jeugdactiviteiten via de regeling 'jeugdsportsubsidie'. Dat kan wel € 20,- per jeugdlid zijn! Op deze pagina kun je er meer over lezen en een infoblad downloaden.

Downloads uit het Handboek Beter besturen

Hierna vind je directe links naar alle beschikbare infobladen (PDF), die ook in het Handboek Beter besturen zijn opgenomen. Alle infobladen worden sinds de publicatie van het Handboek in 2015 tenminste jaarlijks geüpdatet.



Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.