HSV Service

Lezing over sportvissen bij honderdjarige hengelvereniging

6986
07 mrt 2008

DALFSEN - Hengelsportvereniging De Brasem uit Dalfsen bestaat dit jaar honderd jaar. Het eerste moment waarop bij dit jubileum wordt stil gestaan is vanavond tijdens de algemene ledenvergadering in het Hof van Dalfsen.

Als jubileumactiviteit geeft Marco Kraal, die onder andere bekend is van VIS-tv, na de reguliere vergadering een lezing over sportvissen. De vergadering, waarin ook zaken als bestuursverslag, financieel verslag, contributie 2009 en prijsuitreikingen voorbij komen, begint om 20.00 uur. Na de lezing is er de traditionele bingo, waarbij dit jaar extra bingoprijzen te winnen zijn.

Met haar honderdjarig bestaan behoort de Dalfser vereniging - naar eigen zeggen - niet alleen tot één van de oudste verenigingen in Dalfsen, maar ook tot één van de oudste visverenigingen binnen Nederland. De vereniging werd opgericht op 8 mei 1908.

Het jubileum wordt in het weekeinde van 27 tot en met 29 juni uitgebreid gevierd. Dat houdt de hengelsportvereniging meerdere activiteiten waarbij het honderdjarig bestaan centraal zal staan. Zo worden meerdere jubilea-viswedstrijden gehouden, met hoger prijzengeld en een aandenken voor iedere deelnemer. Ook komen de jeugdleden van de partnergemeente Hörstel over naar Dalfsen voor het tweejaarlijks jeugdkamp.

www.hsvdebrasem.nl

Bron: destentor.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.