HSV Service

WK Vliegvissen, Nieuw Zeeland 2008

3356
14 feb 2008

Het adembenemende Nieuw Zeeland is in 2008 gastheer voor de Wereldkampioenschappen vliegvissen. Met Rotorua als uitvalsbasis zal in het hart van het prachtige Noord Eiland van 22 tot 30 maart gestreden gaan worden om de befaamde Wereldtitel vliegvissen.

Na de officiële opening en enkele trainingsdagen zal in vijf manches, verdeeld over 3 dagen, op diverse rivieren en meren worden gevist. Daarbij zullen verschillende disciplines van de vliegvisserij aan de orde komen.

Er zal uitsluitend gevist worden op regenboog- en bruine forel welke enorme afmetingen kunnen bereiken van 70cm en langer met gewichten van 5 kilo en meer! De uitrusting om deze salmoniden te belagen en te bedwingen bestaat uit 9ft en 10ft hengels in de lijnklassen #4 tot en met #7. Het benodigde fluorcarbon tippet materiaal en de leaders zal, afhankelijk van de te vissen kunstvliegen en de manier van vissen, 15/00 tot 30/00 zijn. Kunstvliegen in alle maten en modellen zullen nodig zijn om onder elke omstandigheid vis aan de haak te krijgen. Diverse vliegenlijnen variërend van drijvend tot zinktip en geheel zinkend zijn wellicht nodig en dus aanwezig om alle waterlagen af te kunnen dekken.

Nederland wordt vertegenwoordigd door Jan Kwisthout, Hans Bock, Simon Grootemaat, Peter Elberse (vissend Bondscoach) en Rene Koops. Een sterk team met maar liefst drie voormalig Nederlands kampioenen en veel internationale 'wedstrijd' ervaring. Ook de vliegvis ervaring in Nieuw Zeeland van bij elkaar meer dan zes maanden zal hopelijk in het voordeel van het Nederlandse team werken.

Naar verwachting zullen 23 Landenteams deelnemen. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.

Een uitvoerige omschrijving van het toernooi inclusief veel informatie, ook van de viswateren, vindt u op http://www.2008worldflyfishingchamps.com.

Peter Elberse
Coach en deelnemer

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide