HSV Service

Voorbeeld van een goede website: www.hsvdekleuter.nl

2942
14 jan 2008

Deze maand aandacht voor de website van Hengelsportvereniging De Kleuter http://www.hsvdekleuter.nl, die onlangs nog (11 mei 2007) haar 40-jarig jubileum vierde.

Een vereniging met een mooie visplas en geschiedenis, hetgeen via de rubriek 'Uit De Oude Doos' met leuk beeldmateriaal wordt ondersteund.

De website is overzichtelijk en lijkt zich in eerste instantie voornamelijk te richten op karpervisserij, zo blijkt bijvoorbeeld uit de menu-optie 'Karperkoning', karperwedstrijden en veel beeldmateriaal. Echter, verder navigeren door de website levert ook genoeg andere informatie op (jeugd, witvisserij, nieuws, regelgeving). Op wedstrijdgebied is de website erg compleet. En ook het jubileum heeft een speciale plek op de site gekregen.

Interactie met gebruikers wordt beperkt maar functioneel gestimuleerd via een gastenboek, invulformulieren, diverse download mogelijkheden en e-mail. Spelregels voor het aanleveren van foto's zijn nuttig. Daarnaast wordt veel relevante achtergrondinformatie aangeboden via links naar andere websites. Deze worden doorgaans netjes geopend in een nieuw venster, waardoor de gebruiker snel de keus heeft om naar de website van HSV De Kleuter terug te keren.

Tips voor de webmaster:
In de hoofdnavigatie kunnen minder menu-opties weergegeven worden voor meer overzichtelijkheid. Bij een lage schermresolutie zal een gebruiker moeten scrollen en dat is 'dodelijk'. Items kunnen gecombineerd worden, er worden bijvoorbeeld 14 menu-regels aan wedstrijden/competitie gewijd.

Hyperlinks worden nu standaard in zwart vet weergegeven (met een blauwe 'mouse-over'). Voor een gebruiker zou het overzichtelijker zijn, als de links beter worden onderscheiden van normale zwarte vette tekst (bijvoorbeeld via een andere kleur). Doorgaans wordt dit via het stylesheet geregeld.

Noem een datum bij de berichten, bijvoorbeeld naast de titels. Deze wordt nu vaak niet of in de tekstberichten zelf pas genoemd.
Een link achter het logo (linksboven) naar de beginpagina van de website is een standaard die de meeste gebruikers 'verwachten'. Deze kan als aanvulling opgenomen worden.

Het gastenboek laadt in een nieuw venster en dat is jammer.

Als HSV De Kleuter zich evenredig wil richten op alle type vissers, dan zou de verhouding karper/overig op de website aangepast moeten worden. Dat is uiteraard een bewuste keus die altijd door de vereniging gemaakt wordt.

Eindconclusie: een prima website. De website getuigt van een bewust en actief internetbeleid van de vereniging. Kijk gerust eens op http://www.hsvdekleuter.nl/

De website van jouw vereniging ook beoordeeld zien, en tips ontvangen? Stuur een mail naar Danny Bok, bok@sportvisserijnederland.nl. Wie weet staat jouw vereniging in de volgende nieuwsbrief!

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide