HSV Service

Voorbeeld van een goede website: www.hsvaltijdbeet.nl

3309
14 jan 2008

Uit de inzendingen is deze maand de website van hengelsportvereniging HSV Altijd Beet in Schijndel (Noord-Brabant) gekozen.

De vereniging bestond in 2006 uit 976 leden, waarvan 278 jeugdleden, en organiseert diverse activiteiten. Dat wordt handig inzichtelijk gemaakt via de agenda aan de linkerzijde. Handig tooltje!

De eerste indruk van de website is: een uitgebreide, duidelijke website. Veel relevante informatie en belangrijker nog, prima actueel gehouden! De uitstraling is door een neutrale grijze achtergrond lekker rustig. Beeldmateriaal wordt functioneel gebruikt en door de site heen zijn vele foto's te vinden, o.a. in de verschillende fotoboeken. Goede keus, want 'zien vissen doet vissen'.

Opvallend aan de website is de vele hulpmiddelen die subtiel worden aangeboden. Een handig fotoboek waar je foto's direct kunt bestellen. Een downloadpagina met diverse formulieren en software. Het weer op de homepage, net als een visherkenningsmodule. Allemaal handigheidjes, die gebruikers beslist kan helpen bij of aanzetten tot het vissen.
Interactie met de gebruikers wordt ook niet geschuwd: het gastenboek is een item dat je tegenwoordig in veel sites terugziet. Net als de foto-van-de-maand en contactinformatie.

Tips voor de webmaster:
Relatief veel tekst op homepage. Hierdoor loop je het gevaar dat een gebruiker snel 'afhaakt'. Internetters zijn luie mensen. Daarnaast worden veel verschillende lettergroottes en -kleuren gebruikt: het geheel komt hierdoor soms wat rommelig over (maar smaken verschillen).
Het hoofdmenu bevat erg veel items. Sommige 'experts' op het gebied van 'webusability' (hoe maak je een website zo gebruiksvriendelijk mogelijk) beweren dat je maximaal 7 menu-items moet gebruiken in je hoofdnavigatie. Altijd Beet zou een aantal menu-items kunnen combineren tot één item, bijvoorbeeld één visvijveritem, één wedstrijditem en één foto-item met daaronder steeds alle relevante informatie.
Gebruik achter tekst bij voorkeur geen aparte achtergrondkleur (bijvoorbeeld zwart op de homepage). Dit staat al snel rommelig en het lijkt net of je als gebruiker deze tekst hebt geselecteerd.
Zet onder het kopje 'Lidmaatschap' informatie hoe mensen ook daadwerkelijk lid kunnen worden. Verwijs ze op deze pagina bijvoorbeeld naar de lokale dierenspeciaalzaak of maak een link aan naar het bestelformulier van de Kleine VISpas op http://www.vispas.nl/. Zo maak je het de gebruiker nog makkelijker om lid te worden!

Eindconclusie: een zeer complete verenigingswebsite, met handige tools die zo een prima hulpmiddel voor sportvissers en de Hengelsportvereniging vormt. Neem een kijkje op http://www.hsvaltijdbeet.nl!

De website van jouw vereniging ook beoordeeld zien, en tips ontvangen? Stuur een mail naar Danny Bok, bok@sportvisserijnederland.nl. Wie weet staat jouw vereniging in de volgende nieuwsbrief!
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide