HSV Service

Voorbeeld van een goede website: HVZ

3347
14 jan 2008

In een vorige nieuwsbrief hebben we al eens aandacht geschonken aan verschillende websites van hengelsportverenigingen. Het hebben van een goede website wordt steeds belangrijker, omdat veel sportvissers tegenwoordig hun informatie op internet zoeken.

Leden kunnen hun verenigingsnieuws eenvoudig op de website vinden, en potentiële leden kunnen via de website op een gemakkelijke wijze informatie inwinnen en zich inschrijven als lid.

Het is uiteraard van belang om een goed toegankelijke en overzichtelijke website te hebben. Bezoekers moeten op de site relevante informatie kunnen vinden zoals de verenigingsgegevens, contactadressen van bestuurs- of commissieleden, de hoogte van de contributie en de verkrijgbaarheid van de benodigde visdocumenten. Een online inschrijfformulier is natuurlijk ook erg zinvol.

Daarnaast is het leuk om voor de regelmatige bezoekers van de site een agenda van komende activiteiten, een nieuwsrubriek en interessante artikelen aan te bieden. Deze artikelen kunnen variëren van vangstverhalen van de leden tot biologische informatie over verschillende vissoorten. Bezoek hiervoor maar eens de site van Sportvisserij Nederland (https://www.sportvisserijnederland.nl/) of klik meteen door naar onze site http://www.visenwater.nl/. Op deze site vindt u een enorme berg nuttige informatie over vissoorten, viswater, ecologie en visstandbeheer.

Een vereniging die zijn website goed voor elkaar heeft is de Hengelsportvereniging Zaanstreek (HVZ). Hun verenigingssite http://www.hvznet.nl/ is overzichtelijk, ziet er modern uit en biedt heel veel informatie. Deze site kan wellicht als voorbeeld dienen voor uw verenigingswebsite.

In het eerste jaar dat de website op het internet te bezoeken was, kwamen er in de maand mei t/m september maar liefst 60 nieuwe leden via het digitale aanmeldingsformulier binnen! Hieruit blijkt maar dat potentiële leden graag gebruik maken van een gemakkelijke digitale manier van aanmelden.

Neem eens een kijkje op http://www.hvznet.nl/ en neem eventueel contact op met de webmaster (via 'contact') als u meer wilt weten over het maken en onderhouden van een site als deze.

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide