HSV Service

Brabants Landschap houdt voet bij stuk.

7458
31 mrt 2008

BEUGEN/HAAREN - Jan Baan, directeur van Brabants Landschap, laat er geen misverstand over bestaan: vissen op de Grote Vilt in Beugen is straks echt verleden tijd.

De directeur zegt best te willen praten met de hengelsporters uit de gemeente Boxmeer. "Maar hengelsport op die plas is straks echt uit den boze. We gaan heel veel geld investeren in dat natuurgebied. Als het helemaal schoongemaakt is, wordt het een heel fragiel gebied. Daar moeten we geen verstoringen hebben."

Het argument van de vissers dat ze zelf, via de vergunningen, heel strenge eisen stellen aan degenen die aan de plas een hengel willen uitwerpen, veegt hij van tafel. "Ik kan best met een paar individuen afspraken maken. Maar het gaat vervolgens om een heleboel mensen die ik niet ken, die er dan mogen vissen. Het is onmogelijk om zo'n grote groep te controleren."

Baan is hooguit bereid om een paar personen toestemming te geven af en toe een hengeltje uit te gooien. "Niet om daar hengelsport te bedrijven, maar om te monitoren", zegt hij. "Om te controleren hoe het met de visstand gaat."

Dat voeren volgens een rapport dat de vissers aanhalen, geen schade berokkent, is volgens Baan onjuist. "Onderzoek van de Radboud Universiteit heeft aangetoond dat er wel schade van komt." Baan hoopt dat de visclub bereid is mee te werken aan een soepele overgangsregeling.

Bron: gelderlander.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.