HSV Service

Sportvissen in de media

5657
11 apr 2008

Sportvissen wordt ook wel volkssport nummer één genoemd. Maar meer dan een kwart van de sportvissers is succesvol, welgesteld en hoogopgeleid.

Weekblad Vrij Nederland portretteert deze week vijf maatschappelijk geslaagde sportvissers.

Journalist Hidde van den Brink sprak met Peter Paul Blommers (reclameman), Jankees Vendrik (tandarts), Hyppo Wanders (creatief directeur van een communicatiebureau), Hans van Manen (jurist) en Albert van den Brink (hartchirurg). In het acht pagina’s tellende artikel vertellen zij over hun favoriete visserij, de diverse beweegredenen waarom zij vissen en het plezier dat ze aan hun hobby beleven. Samen met de schitterende foto’s van de geïnterviewden krijgt de lezer een mooi beeld van de sportvissende ‘elite’.

“Het was een ontzettend leuk artikel om te maken”, zegt auteur Hidde van den Brink. Zo ging hij meerdere malen uit vissen met enkele van de mensen die hij interviewde. Daarbij hoorde hij allemaal verschillende verhalen, die echter worden gekenmerkt door één gemene deler: “De liefde voor het vissen gaat diep, heb ik wel gemerkt.”

Ook het populair wetenschappelijke maandblad Quest besteedt in haar aprilnummer aandacht aan de hengelsport. In de rubriek ‘Onder de loep’ wordt de elektrotechnische revolutie in het sportvissen nader bekeken.

Aan de hand van enkele vragen aan Ed Stoop, voorlichter van Sportvisserij Nederland en presentator van Vis TV, worden enkele technische snufjes die het vissen gemakkelijker maken besproken. Zo passeren zaken als de fishfinder, high-tech kunstaas en fluorocarbon onder meer de revue in dit artikel.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide