HSV Service

Controles in viswateren van gemeente Aalten

13878
21 apr 2008

AALTEN/DINXPERLO - De politie en diverse toezichthouders gaan de komende maanden weer extra controles in de viswateren van de gemeente Aalten.

Controleurs van diverse visverenigingen, speciale opsporingsambtenaren en de politie gaan controleren op de naleving van de regelgeving in de Visserijwet. In het verleden werden de meeste overtredingen vastgesteld bij de Slingeplas en bleken de meeste overtreders geen visvergunning te hebben.

Het buitengebied van de gemeente Aalten en Dinxperlo beschikt over relatief veel viswater.

  • De Slingeplas, de Schaarsbeek en de Grote Gracht in Bredevoort
  • Het Karpermeer, De Slingebeek, de Zwanenbroeksgrave, de Keizersbeek en de vijvers langs het Slaa in Aalten,
  • De Aa-strang en het Blauwe Meer in Dinxperlo
  • en tot slot de Keizersbeek in de Heurne,

Mede door de aanwezigheid van een aantal campings in dit deel van de Achterhoek is er in de projectperiode een grote hengeldruk in deze wateren.

Regelgeving
Om te mogen vissen dient men vanaf de leeftijd van 14 jaar in het bezit te zijn van een geldige VisPas en de Landelijke Lijst van Viswateren. Uitzondering hierop zijn kinderen die onder de 14 jaar oud zijn en die onder begeleiding van een volwassene, die in het bezit is van de VisPas en genoemde lijst, vissen met 1 hengel met aangewezen aas. Zij hebben geen documenten nodig.

Overtredingen
Er wordt vaak gevist zonder bescheiden of onjuiste bescheiden, met te veel vistuigen of niet toegestane vistuigen, met onjuist aas, op verboden tijdstippen en gevangen ondermaatse vis wordt niet direct teruggezet.

De controleurs hopen dat de berichtgeving over de controles preventief werkt. Boetes op overtredingen variëren van 60 euro (niet op eerste vordering tonen van de schriftelijke toestemming = VISpas, verboden aas in gesloten tijd, nachtvissen) tot 200 euro (met meer dan twee hengels vissen).

Bron: streekgids.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide