HSV Service

'Zaterdag vieren we ons veertigjarig jubileum'

7047
17 mei 2008

Clubestafette In deze rubriek komt wekelijks een club of vereniging uit de gemeente Moerdijk aan het woord. De club in de rubriek geeft het stokje door aan een andere vereniging.

Foto: De jeugd van de Standaardvissers. Daar mogen nog meer kinderen bij komen, vindt het bestuur.

Deze week vertelt Jos van de Lindeloof over de vissers uit Standdaarbuiten. Clubnaam: "De Standaardvissers."

Standplaats: "Standdaarbuiten."

Opgericht: "In het najaar van 1967 kwam een aantal vissers op het idee om een vereniging op te richten. Helaas strandde dit idee omdat er te weinig animo was om een bestuur te vormen. In 1968 probeerden ze het opnieuw en toen lukte het wel om een club op te richten die in eerste instantie gericht was op het vissen op zout water."

Clubhonk: "Café de Paardenstal in Oudenbosch."

Doel: "In groepsverband wedstrijden vissen."

Leden: "We hebben ongeveer zeventig leden, van wie er zo'n dertig op het zoute water vissen. Helaas hebben we maar weinig jeugd."

Activiteiten: "Jaarlijks hebben we een competitie op het zoute water en een competitie op het zoete water. We vissen aan de Westerschelde bij Kruiningen en op de visplaatsen aan de Mark bij het dorpsbos van Standdaarbuiten. Er worden ook regelmatig andere onderlinge wedstrijden gehouden en jaarlijks is er een open viswedstrijd voor senioren en voor de basisschooljeugd tijdens de braderie."

Contributie: "Onze leden betalen 35 euro per jaar, inclusief vispas."

Weetje: "Dit jaar vieren wij ons veertigjarig bestaan. Er is morgen een receptie voor alle belangstellenden in café de Paardenstal van 16.00 tot 17.15 uur. Daarna volgt een diner en een feestje voor alle leden. Er worden ook vijf leden gehuldigd, omdat ze veertig jaar lid zijn van de club."

Hoogtepunt: "Als kleine visvereniging zijn we best succesvol. We hebben diverse kampioenen binnen onze vereniging, allemaal in de categorie Kustvissen. Er zijn in het verleden diverse leden Nederlands kampioen geweest en in 1987 werd ik zelf Europees kampioen. In 1990 hebben we nog een dameswereldkampioen gehad, Marjan Palings. Momenteel is Jan Hennekamp nog regerend wereldkampioen op het zoute water. Vorig jaar won hij de titel in Brazilië."

Dieptepunt: "De afgelopen vijf jaar hebben we slechtere vangsten. Het gaat steeds verder bergafwaarts met de vispopulatie. Een oorzaak hiervan is overbevissing. Het is zonde voor de vissen en de sport."

Sfeer: "Er hangt een hele goede sfeer binnen onze club. We zijn net één grote familie."

Logo: "Vanaf ons 25-jarig bestaan gebruiken we het logo waarop een vis staat afgebeeld en onze clubnaam boven staat."

Informatie: "We hebben een programmablad waarin de diverse wedstrijden, reglementen en records vermeld staan. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.standaardvissers.nl."

Bron: bndestem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide