HSV Service

Jeugddag Hengelsportfederatie Oost Nederland

6607
07 jul 2008

Bron: destentor.nl OMMEN - Met niets waren ze gekomen maar ze gingen weer terug naar huis met een dosis kennis en de hengel waar ze eerder op de dag mee hadden gevist, compleet met standaard, viskrukje en vispet.

Het overkwam zaterdag de 62 deelnemers afkomstig van verschillende hengelsportverenigingen uit de regio op de door de Hengelsport Federatie Oost Nederland gehouden jeugddag in Ommen.

Het ochtendprogramma bestond uit een spellencircuit gericht op hengelsport en hengelsporttechnieken met onder andere gewichten raden, hengelen met ringen en houten visjes vangen, raden en (voer)ballengooien. Door het mooie weer konden alle activiteiten buiten worden gehouden op de weide bij de vijver van het gemaal De Dante aan de Kievitstraat, waar ook als afsluiting een viswedstrijd werd gehouden.

"Vissen is heel leuk om te doen, lekker turen naar de dobber. Goed opletten wanneer je moet ophalen. Vandaag heb ik geleerd dat ik meer geduld moet hebben", zegt de elfjarige Mohindan uit Ommen, die lid is van de plaatselijke Hengelsportvereniging De Rietvoorn.

"Ja, en als je niks vangt zit je maar een beetje heen en weer te lopen. Je moet je concentreren man", bijt Louise hem toe, die naast hem zit aan de Dantevijver terwijl ze naar haar dobber tuurt. Amper is de wedstrijd begonnen of de mobiele telefoon gaat van Mohindin, die een kort gesprek in het Sri-Lankees voert. "Mijn moeder. Ze vraagt of ik al wat gevangen heb."

Als Ommer jeugdkampioene bij De Rietvoorn is Louise (12) al eerder naar een jeugddag geweest. "Je leert hoe je dobbers moet maken en voerballen. Ook hoe je het beste kunt vissen", aldus Louise. "Vissen vind ik eigenlijk geen sport, maar meer een mooie hobby. En dat je met viswedstrijden ook nog prijzen kunt winnen, vind ik wel het mooiste van het vissen".

Volgens Sonja Jansen van de Hengelsport Federatie Oost Nederland worden de jeugddagen niet alleen gehouden om de fijne kneepjes van het vissen onder de knie te krijgen, maar ook om de jeugd te leren hoe ze met de vissen om moeten gaan. "Vissen wordt pas leuk als je ook vangt. Vissen kun je leren. Een dag als deze is dan ook bedoeld als promotie van de hengelsport. Daarnaast willen we jeugdbegeleiders van de hengelsportverenigingen een impuls geven door ze te laten zien hoe je met de jeugd om moet gaan. Belangrijk is om respect te tonen voor de vissen die ze vangen, ze netjes te onthaken en ze weer terug te zetten."

Bron: destentor.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.