HSV Service

Nederlands damesteam 7e op WK sportvissen

7302
17 aug 2008

Tijdens een super spannend WK Sportvissen voor dames in het Hongaarse Szolnok heeft het oranje team, afgevaardigd door Sportvisserij Nederland, zich dit weekend een volwaardige subtopper getoond door zevende van de wereld te worden.

Foto: Anja Groot haalt één van de bijna tweehonderd vissen binnen.

Met minder dan 100 vissen per visser deed je simpelweg niet mee. Beste Nederlandse werd Anja Groot die op dag twee met 197 vissen de dertiende plaats in het individuele klassement opeiste.

De geluksfactor was tijdens dit kampioenschap, waar 16 landen met elk 6 teamleden aan deelnemen, nihil te noemen: op elke stek was namelijk evenveel vis te vinden. Het ging er simpelweg om de talrijk aanwezige dwergmeervalletjes zo snel en efficiënt molgelijk in het bewaarnet te krijgen. De Nederlandse dames slaagden daar zeer wel in en wisten zo aansluiting te vinden bij toplanden als Hongrarije (thuisland en winnaar), Italië, Frankrijk en Engeland die respectievelijk tweede, derde en vierde werden. De uitslag v.d. 1e dag.

Anja Groot (20) pakt op zaterdag de derde sectorplaats en wordt zondag vierde in haar vak. Als een goed geoliede machine haalt ze elke 50 seconden(!) een vis binnen, een prestatie van formaat waarmee ze zich een klasse apart betoont. Anja Groot: “Op dit soort wateren kun je echt laten zien wat je waard bent. Elke fout wordt direct afgestraft, voor elke goede tactische beslissing krijg je een beloning in de vorm van meer vis. Dit is echte topsport waar de beste vissers ook daadwerkelijk winnen.”

Ook de jongelingen Mellissa Bisschops (18) en Anouk van de Belt (17) vallen op door hun zeer verdienstelijke 21ste en 22ste plaats op de individuele ranglijst. Het Nederlandse damesteam bestaat verder uit Ingeborg Audenaard, Jessica Vos en Ria Dekker. Het team wordt gecoacht door Jan van Schendel, Willem Raven en André Schipper.

Vorig jaar nam Nederland voor de eerste keer deel aan het WK voor Dames. Toen verbaasden ze vriend en vijand door de zesde plaats op te eisen. Coach Jan van Schendel: “Met de zevende plaats van dit jaar bewijzen de dames zeker geen eendagsvlieg te zijn. Ik ben trots op de prestatie van dit jonge team dat binnen enkele jaren op het podium thuishoort.”
Nederland telt zo’n 2 miljoen sportvissers waaronder inmiddels 250.000 vrouwen. Dit aantal zit de laatste jaren stevig in de lift.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide