HSV Service

Hengelsport en Buitenbeurs “De Deinende Dobber” op 11 en 12 oktober 2008

8593
01 sep 2008

De prioriteit van deze ‘hengelsport en buitenbeurs’ is dat het een stimulans moet zijn voor de hengelsport en natuurbeleving en dat de bezoekers een sfeervolle en gezellige ontmoeting kunnen hebben met andere sportvissers in de prima locatie te St Anna.

De standhouders zullen er alles aan doen om de sporthal ‘de Bildtse Slag’ een fraai aanzien te geven. Tevens zullen zij er voor zorgen dat er in de stands veel te zien, te doen, te leren én te koop is.

Naast enkele Friese hengelsportwinkeliers zullen er ook enkele groothandels aanwezig zijn. Ook de Snoekstudiegroep, de Karperstudiegroep, Belangenvereniging Snoekbaarsvissers en de Pompemich (vliegvissen) zullen niet ontbreken. Er zijn stands van Wetterskip Fryslan, de Politie, de Vogelwacht, Staatsbosbeheer en nog meer met de hengelsport gerelateerde bedrijven en instanties.

Natuurlijk zullen ook visboten niet ontbreken
Adolf Boat Business, Middelsee Fishing, Aspius Hengel-en watersport en Marcraft zullen enkele volledig geoutilleerde visboten tonen en misschien liggen er zelfs wel visboten in het zwembad.

De Federatie van Friese Hengelsportverenigingen zal tijdens de beurs extra aandacht besteden aan de VISpas en de jeugdvisserij. De Jeugdcommissie zal actief bezig gaan met de jonge sportvissers door o.a visherkenningsopdrachten, tuigjes maken en een speurtocht over de beurs.

Vissen in het zwembad
De hengelsport en buitenbeurs onderscheidt zich ook doordat de organisatie de beschikking heeft over het in de hal gelegen zwembad. Hier kunnen perfect demonstraties worden gegeven van onder andere het kunstaasvissen, het vliegvissen en het vissen vanuit de bellyboat. Wellicht komt er een volledig uitgeruste visboot te liggen, van waaruit demonstraties worden gegeven en waar bezoekers gerust in kunnen stappen om o.a de stabiliteit uit te testen.

De hengelsportdemonstraties van enkele prominente sportvissers zullen eveneens plaatsvinden in het zwembad.
Naast het fraaie zwembad en de ruime sporthal, waarin een grote vijver met vissen zal worden geplaatst, is er tevens een aparte ruimte beschikbaar voor dia en/of filmvertoningen over uitéénlopende hengelsportonderwerpen. Vanzelfsprekend heeft ook de jubilerende vereniging De Deinende Dobber haar eigen stand. Het feestelijke karakter van de beurs wordt ondersteund door Shantykoren en de Accordeon Vrouwengroep.

Tot slot nodigen wij u uit om even bij te praten in de stand van de SportFisker: hét hengelsportblad van Fryslân.
Op zaterdagavond, aansluitend op de beurs, wordt de kantine omgetoverd in een feestelijk SportFiskerscafe en is er volop gelegenheid voor vertier en ander visserslatijn.

Kortom het belooft een “bjusterbaarlik barren” te worden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.