HSV Service

Nederlandse vrouwen 2 maal brons op WK Kustvissn

6372
01 okt 2008

Op het Wereldkampioenschap Kustvissen, dat van 25 tot 29 september bij Hossegor in Frankrijk plaatsvond, hebben de Nederlandse vrouwen twee derde plaatsen behaald.

Niet alleen was het brons in het landenklassement voor het team van coach Hans Willemse – met daarin Susan Stuijts, Ilonka Rijnberg, Linda van de Velde, Wilma van Eekeren en Miranda Willemse – de laatste won ook brons in het individuele klassement. Portugal werd wereldkampioen, het zilver was voor de Franse thuisploeg. De Portugese Fernanda Pereira werd individueel wereldkampioene.


Miranda Willemse

Bij de training voorafgaande aan het WK bleek al snel dat er niet veel vis onder de kust aanwezig was. De trukendoos moest dan ook wagenwijd open. Toch lukte het Linda van de Velde tijdens de eerste wedstrijd vijf vissen te vangen en daarmee een tweede sectorplaats te behalen. Ilonka Rijnberg wist in de tweede wedstrijd zelfs haar sector te winnen. Miranda Willemse op haar beurt bouwde gestaag aan een subliem klassement en sloot de laatste wedstrijd zelfs af met een overall overwinning waarmee zij haar bronzen plak veilig stelde. De vangst bestond voornamelijk uit kleine zeebaars, sar (zeebrasem), pieterman, geep en platvis.

Nederland telt circa 250.000 vissende vrouwen, waarvan enkele duizenden op of aan zee vissen. Vooral Zeeland, West-Brabant en Noord-en Zuid-Holland tellen veel hengelsportverenigingen met vissende vrouwen – die zich gemakkelijk met hun mannelijke collega’s kunnen meten. Bij het internationale zeewedstrijdvissen toonden Nederlandse vrouwen meer dan eens hun spierballen door zelfs enkele malen zowel in teamverband als individueel wereldkampioen te worden. De Nederlandse dames vissen elk jaar een aantal wedstrijden vanaf stranden en zeedijken aan de hand waarvan wordt bepaald wie dat jaar deelneemt aan internationale zeeviswedstrijden zoals het Wereldkampioenschap. Volgend jaar vindt het Wereldkampioenschap Kustvissen plaats in Montenegro.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.