HSV Service

In Europa gaat 25 miljard euro om in hengelsport

7397
08 okt 2008

Bron: mkbnet.nl. Er gaat in Europa circa 25 miljard euro om in de hengelsport, aldus Sean O`Driscoll, uitgever van het handelsblad Tackle Trade World.

In Nederland bedraagt de omzet `vele honderden miljoenen euro`s` en levert de hengelsport werkgelegenheid op voor 3.000 personen.

Het blad organiseerde in augustus 2008 de beurs Tackle Trade World Fair in de Amsterdam RAI. O`Driscoll koos voor Amsterdam vanwege de centrale ligging in Europa en omdat Nederland één van de belangrijkste hengelsportlanden is. Hij wil dat de beurs jaarlijks plaatsvindt zodat wereldwijde retailers en fabrikanten uit de hengelsport elkaar regelmatig treffen. Uiteindelijk kwamen er over drie dagen verspreid circa 1.000 zakelijke bezoekers naar de beurs.

Op de beurs waren 130 fabrikanten uit 33 landen aanwezig. Hun aanbod had vooral betrekking op voer, kunstaas, hengels en kleding, maar er waren ook aanbieders van boten, tenten en reizen. O`Driscoll stelt dat er in Nederland 2 miljoen sportvissers zijn en bij het aankopen van hun uitrusting kijken ze niet op een euro meer of minder. Het Engelse bedrijf Pallatrax heeft een manier gevonden om de emissie van lood door vislood in oppervlaktewater te voorkomen. Het vislood wordt vervangen door steen.

Bron: mkbnet.nl

-> Meer feiten en cijfers

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide