HSV Service

Planning visserijkundige onderzoeken najaar 2008

9225
08 okt 2008

Per jaar voert Sportvisserij Nederland tientallen visserijkundige onderzoeken uit voor aangesloten verenigingen. Hierbij wordt zowel de visstand als het viswater onderzocht.

Naar aanleiding van het onderzoek brengt Sportvisserij Nederland een advies uit aan de vereniging. Inmiddels is de planning voor het najaar van 2008 bekend, klik hier (PDF).

Kom kijken!

Lijkt het je interessant om eens te zien hoe een dergelijk onderzoek wordt uitgevoerd (op zo'n dag zie je soms veel en/of bijzondere vissen voorbij komen), dan ben je uiteraard van harte welkom. Bekijk hier de planning.

Over visserijkundige onderzoeken

Sportvissers merken het meestal als eerste, wanneer er iets mis is met de visstand. Zo kan er bijvoorbeeld minder worden gevangen, de gevangen vissen zijn kleiner dan vroeger of sommige soorten worden helemaal niet meer gevangen. Bij dergelijke problemen met het viswater en de visstand kan een hengelsportvereniging een beroep doen op Sportvisserij Nederland. Zij geeft voorlichting en advies op grond van gegevens die de visstandbeheerder vaak zelf kan verzamelen.

 

Blijken de problemen niet direct te kunnen worden opgelost, dan kan de visstandbeheerder ook voor een onderzoek van de visstand en het viswater terecht bij Sportvisserij Nederland. Afhankelijk van de vraag of het probleem kan Sportvisserij Nederland de vereniging een kort advies geven. Bijvoorbeeld over de inrichting van het water of het uitzetten van vis.

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.