HSV Service

Stichting Vissenbescherming wil wederom beperking sportvisserij

10855
28 nov 2008

Naar aanleiding van een brief die op 31 oktober 2008 door de zogenaamde stichting Vissenbescherming aan alle gemeenten is verstuurd, stuurt Sportvisserij Nederland mede namens de hengelsportvereniging(en) een brief aan alle gemeenten in Nederland.

De inhoud van de brief van de stichting Vissenbescherming (PDF) is oude wijn in nieuwe zakken en vormt een herhaling van de kritiek van de Partij voor de Dieren op onze hobby. Zoals u wellicht weet zijn de moties van deze partij na lobbywerk van Sportvisserij Nederland met een ruime meerderheid door de Tweede Kamer verworpen. Ook kamervragen uit dezelfde hoek over dit onderwerp zijn door de verantwoordelijke minister Gerda Verburg in klare taal beantwoord.

Sportvisserij Nederland reageert

Sportvisserij Nederland betreurt het daarom dat de stichting Vissenbescherming gemeenten via een brief van tendentieuze, onjuiste informatie over de sportvisserij heeft voorzien. Ze roept haar verenigingen om hun contacten binnen de gemeente te raadplegen. Verenigingen kunnen zich daarbij door de federatie laten adviseren of ondersteunen. In de brief (PDF) wijst ze onder meer op het belang van de sportvisserij, de verantwoordelijke en respectvolle wijze waarop sportvissers met hun omgeving en de visstand omgaan en het belang van goede contacten tussen verenigingen en gemeenten.

Via een brief aan alle gemeenten (PDF) benadrukt Sportvisserij Nederland dat sportvisserij waarschijnlijk een van de meest beoefende buitenactiviteiten is binnen de gemeente. Het is uitgegroeid tot een vorm van recreatie die populariteit geniet onder alle lagen van de bevolking. Veel Nederlanders beleven plezier aan de hengelsport. De ontspanning en het in contact komen met de natuur, leert burgers respectvol en verantwoord met die natuur om te gaan en vergroot daarmee het draagvlak voor (gemeentelijk) natuur- en milieubeheer.

  • Lees hier de volledige brief (PDF) van Sportvisserij Nederland aan haar verenigingen.
  • Lees hier de volledige brief (PDF) van Sportvisserij Nederland aan de gemeenten.
  • Meer specifieke achtergrondinformatie inzake viswedstrijden, weerhaakjes, meertandige haken, vislessen en vissenwelzijn kunt u hier vinden.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide