HSV Service

Basiscursus zoetwatervissen in Veghel

8455
08 jan 2009

Bron: natuurbericht.nl. De basiscursus zoetwatervissen is bedoeld om vrijwilligers op weg te helpen om zelf aan de slag te kunnen met verspreidingsonderzoek naar vissen. De cursussen zijn gemaakt voor beginners en bestaan uit een deel theorie, gevolgd door een excursie.

In het theoretische gedeelte van de basiscursus wordt ingegaan op de leefwijze van vissen, waar de verschillende soorten in het veld te vinden zijn, hoe ze waar te nemen zijn en waarop gelet moet worden bij de herkenning. Tijdens de aansluitende excursie wordt er met schepnetten gevist, waarbij de deelnemers uiteraard zelf aan de slag gaan! In het veld zal veel aandacht zijn voor de herkenning van soorten.

De cursus is voor iedereen toegankelijk. Het studiemateriaal wordt ter plaatse verstrekt. De kosten bedragen 5 euro voor IVN leden en 10 euro voor niet-IVN leden.

Wanneer:
Dinsdag 27 januari - theoriedeel
Zondag 1 februari - veldles

Opgeven kan via het aanmeldingsformulier op www.ravon.nl. Hier vind je ook meer informatie.

Bron: natuurbericht.nl

-> Meer informatie:
doe de online cursus visherkenning! Met trainingsvragen, een proefexamen en een officieel eindexamen!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide