HSV Service

Sportvis academie Nederland

13394
09 jan 2009

Bron: Hét Visblad jan 2009. Dit jaar wordt Nederland een heuse Sportvis Academie rijker. Op 14 januari wordt in de vorm van een miniconferentie de aftrap gegeven van de Sportvis Academie Nederland. Aan deze opleiding worden studenten klaargestoomd voor verschillende beroepen die in het werkveld vallen dat achter de sportvisserij schuil gaat.

Uiteraard maken de verschillende takken van sportvissen voor alle deelnemers aan deze opleiding onderdeel uit van de praktijkvakken. In de loop van de drie jaar durende studie worden de opleidingen uiteindelijk gesplitst in een drietal hoofdafstudeerrichtingen.

  1. Natuur en landschap, waarbij water- en visstandbeheer en landschapsinrichting belangrijke
    aandachtsgebieden zijn.
  2. Detail en groothandel.
  3. Recreatie en toerisme.

Bij deze laatste afstudeervariant zullen deelnemers onder meer worden opgeleid tot visgids. De Sportvis Academie Nederland streeft een intensief samenwerkingsverband na met de Sportfiske Akademin in Forshaga Zweden, die al langer een vergelijkbaar leertraject aanbiedt. Hierbij moet worden gedacht aan het tot stand brengen van een uitwisseling van deelnemers en docenten en het verzorgen van gezamenlijke excursies.

OPEN DAGEN

Het Clusius College Alkmaar is de onderwijsinstelling waaraan de Sportvis Academie Nederland zal worden gelieerd. Op de open dagen van 30 en 31 januari a.s. zal deze extra onder de aandacht worden gebracht. Het Clusius College is op 30 januari geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur en op 31 januari van 09.30 uur tot 15.00 uur.

De Sportvis Academie Nederland is een samenwerkingsverband waaraan wordt meegewerkt door Sportvisserij Nederland, de Federatie van Hengelsportverenigingen NWN, POS, Imares/WUR , Handy Fish, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Jan Eggers, Aeqour, en de Coop. Aquacultuur Nederland.

Bron: Hét Visblad januari 2009. Klik hier voor een abonnement op Hét Visblad.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide