HSV Service

Meer over VBC's (Visstandbeheercommissies)

14371
03 feb 2009

Voor de meeste Nederlandse wateren zijn visstandbeheerscommissies, meestal afgekort als VBC’s, ingesteld. Wat is het doel van deze VBC’s, wie zitten erin en wat doen ze precies?

Sport- en beroepsvissers dienen in visstandbeheercommissies (VBC’s) samen met water- en natuurbeheerders te werken aan een gezonde visstand en een duurzame visserij.

Het werk van een VBC kan zeer veelzijdig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de toegankelijkheid van het viswater, het aanleggen van traillerhellingen, het onderzoek naar de visstand, etc.

Vast staat dat een goed werkende VBC de sportvisserij veel voordeel oplevert. Hoe precies? Dat kun je hier lezen. Hier wordt ook in een artikel uit Visionair ingegaan op het speelveld, de taken en werkzaamheden van deze beheercommissies, en wordt een bezoek gebracht aan de VBC voor de Zuidelijke randmeren.

-> Meer Visionair

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.