HSV Service

Voorlichting op maat

4250
01 apr 2009

HSV De Deinende Dobber uit Sint Annaparochie is de drijvende kracht achter een speciale voorlichtingsfolder die de Hengelsportfederatie Fryslân gaat drukken en verspreiden. In het foldertje van A4 formaat wordt in diverse talen in het kort de Nederlandse regels omtrent het sportvissen uitgelegd.

De folder verschijnt onder meer in het Engels en Duits. Deze versies zijn gericht op buitenlandse toeristen en zullen via de Friese VVV’s worden verspreid. Tegelijkertijd verschijnen er ook versies in het Pools, Hongaars, Russisch, Roemeens en Grieks. Deze folders zijn allereerst bedoeld voor personeel van de controlerende instanties om de taalbarrière met buitenlandse sportvissers te kunnen slechten. Daarbij worden deze folders ook verspreid via grote bedrijven waar veel werknemers uit Oost-Europa aan het werk zijn en in buitenlandse arbeidskrachten gespecialiseerde uitzendbureaus. Het doel is om deze groepen duidelijk voor te lichten over de in ons land geldende regels met betrekking tot de hengelsport. Zo wordt onder meer uitgelegd dat iedere sportvisser in het bezit dient te zijn van een VISpas en dat er voor veel vissoorten een terugzetverplichting van kracht is.
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide