HSV Service

Uitzetten vis is kroon op sanering grachten

7296
21 apr 2009

Bron: pzc.nl. ZIERIKZEE - De vis kan terug, de klus is geklaard. De stadsgrachten van Zierikzee - er is een zoete en een zoute - zijn uitgebaggerd en op diepte gebracht.

Donderdag wordt er weer vis uitgezet. Niet alleen ten gerieve van de sportvissers, maar ook ten behoeve van de waterkwaliteit.

Sinds december is gewerkt aan het baggeren van de grachten en de inrichting van een natuurvriendelijke oever langs het gedeelte van de zoete gracht tussen de Noordhavenpoort en Nobelpoort. Met dat laatste willen gemeente Schouwen-Duiveland en waterschap Zeeuwse Eilanden de waterkwaliteit van de zoete gracht verbeteren. Daarvoor is langs de waterkant een mat met speciale planten aangelegd die het water filteren. Hiermee, maar ook met het baggeren van de grachten tot maximaal anderhalve meter diepte, is de gracht volgens gemeente en waterschap weer een goede leefomgeving voor de vissen.

Donderdag wordt voorn, baars, kolblei en zeelt uitgezet. Deze vissen zijn planteneters en zij moeten er samen met de natuurvriendelijke oevers voor zorgen dat het water in de gracht helder en schoon blijft. Later dit jaar worden nog snoeken uitgezet in de stadsgrachten. Het saneren van de grachten is een initiatief van gemeente en waterschap en het karwei wordt gesubsidieerd door de provincie. Het baggeren kost totaal 1,3 miljoen euro.

Bron: pzc.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.