HSV Service

IJsselmeergebied staat centraal op symposium

6380
26 mei 2009

Bron: watersportverbond.nl. ‘Alle hens aan dek voor een open IJsselmeergebied’ is het motto van de Stichting Waterrecreatie IJsselmeer en randmeren, stichting WIJ in de wandeling.

Stichting WIJ is een regionale samenwerkingsverband van het Watersportverbond, HISWA Vereniging, Vereniging voor Beroepschartervaart BBZ en Sportvisserij Nederland in het IJsselmeer- en randmerengebied. Doel is om gezamenlijk de waterrecreatiebelangen beter te behartigen.

Stichting WIJ bestaat inmiddels 15 jaar. Reden genoeg om door middel van een jubileumsymposium stil te staan bij de mogelijkheden voor versterking van de recreatiefunctie, te midden van alle plannen voor Natura2000, buitendijkse woningbouw en peilverhogingen. Dat gebeurde maandag 25 mei j.l. aan boord van de koftjalk Schuttevaer; er werd eerst vanuit Muiden gezeild, waarna het - voor anker onder Pampus - tijd was voor het inhoudelijke programma.

Paul Post, adviseur van Rijkswaterstaat over Natura2000, pleitte voor een nieuwe juridische benadering van het dossier Natura2000. Mevr. Monique Boskma, betitelde Natura2000 inmiddels als één van de politieke hoofdpijndossiers. Nick de Snoo van Staatsbosbeheer, als toekomstig beheerder van veel Natura2000-gebieden, wees met name op het belang van het creëren van draagvlak onder de waterrecreanten voor de aanwijzing van Natura2000-gebieden. Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, tenslotte vertelde over het ingewikkelde bestuurlijke besluitvormingsproces, waarbij de Stichting WIJ nadrukkelijk is betrokken.

Kortom, genoeg werk voor en achter de schermen voor de vier samenwerkende recreatieorganisaties, verenigd in de stichting Waterrecreatie IJsselmeer en randmeren.

Bron: watersportverbond.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide