HSV Service

Uitreiking erespelden

4896
11 jun 2009

Tijdens de algemene ledenvergadering van Sportvisserij Nederland op 6 juni werden door de voorzitter Nol Sweep erespelden uitgereikt aan drie personen die zich landelijk zeer verdienstelijk voor de hengelsport hebben gemaakt.

Jouke Jansma kreeg de zilveren erespeld vanwege zijn verdiensten binnen de Snoekstudiegroep Nederland-België. De afgelopen vijf jaar was hij hiervan voorzitter en onder zijn leiding werd de SNB zowel qua activiteiten, ledental als bestuurlijk verbreed. Daarnaast is hij redactioneel een belangrijke landelijke promotor van de snoekvisserij.

Kees Schotanus kreeg de zilveren erespeld voor zijn indrukwekkende bestuurlijke inzet voor de hengelsport. Bijna 35 jaar geleden begon hij als bestuurder binnen hengelsportverenigingen. Na enige jaren trad hij als secretaris toe tot het bestuur van de federatie Midden Noord-Holland, gaf mede vorm aan de fusie met de andere Noord-Hollandse federaties, werd secretaris van federatie Noordwest Nederland en de POS, en is thans druk doende met de fusie met de federatie De Randmeren.

Kees werkt hard aan de ontwikkeling en versterking van de sportvisserij en is een bestuurder die bereid is zijn nek hiervoor uit te steken en er voor te gaan. Met dito resultaat tot gevolg. Kees Schotanus was duidelijk geroerd toen hij de zilveren erespeld in ontvangst mocht nemen en beide heren kregen een groot applaus.

Als laatste sprak Nol Sweep Thea en Edwin Enklaar toe. De vrouw en zoon van Dik Enklaar, de in augustus overleden vice voorzitter van Sportvisserij Nederland. Aan hen werd de gouden erespeld met briljanten overhandigd, die postuum aan Dik Enklaar was toegekend voor al zijn verdiensten voor de hengelsport. Dik was op alle fronten actief, van jeugdbegeleiding tot wedstrijden en van voorzitter van hengelsportvereniging De Snoek in Harderwijk, secretaris van federatie De Randmeren tot bestuurslid van de European Anglers Alliance. Binnen de NVVS, de OVB en Sportvisserij Nederland was hij jarenlang actief als bestuurslid en veel van de behaalde successen zijn mede aan hem te danken. Vanuit de zaal volgde een staande ovatie, waarna Edwin Enklaar mede namens zijn moeder een dankwoord sprak, aangaf hoe betrokken zijn vader tot het laatst bij de sportvisserij was en de hengelsport een goede toekomst wenste.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide