HSV Service

Voorgesteld anti-sportvisbeleid in Zaanstad van de baan

3994
03 jul 2009

Hengelsportvereniging Zaanstreek boekte afgelopen week een groot succes toen tijdens de vaststelling van de Dierenwelzijnsnota in de gemeente Zaanstad de paragraaf vissen werd afgekeurd door de gemeenteraad.

Groenlinks Wethouder Linnekamp heeft nagelaten om de betrokken partijen, waaronder de hengelsportverenigingen te horen.

Onjuistheden en beledigingen

In de door Linnekamp opgestelde dierenwelzijnsnota stonden feitelijke onjuistheden en grove beledigingen aan het adres van de hengelsport. “Onze 7000 lokale sportvissers werden als ondeskundig, onwetend en onverschillig in de hoek gezet. Dat konden we niet over onze kant laten gaan”, zegt Thijs ten Wolde, voorzitter van de Hengelsportvereniging Zaanstreek (HVZ). “Nadat de wethouder niet bereid bleek te zijn om de onjuistheden uit zijn beleidstuk te verwijderen, zijn we met de hengelsportfederatie een lobby gestart bij de gemeenteraad. Daar hebben we erop gewezen met welke activiteiten de HVZ al jaren bezig is om eventueel dierenleed te voorkomen.”

Amendement

Het gevolg is dat er door de Partij van de Arbeid een amendement werd ingediend om bij het vaststellen van de nota de paragraaf over vissen te schrappen. Dit amendement werd door Democraten Zaanstad, VVD, CDA, Christenunie en de Partij van de IJsbaan gesteund. In hetzelfde amendement krijgt de wethouder opdracht om samen met de HVZ een nieuw tekstvoorstel te schrijven voor deze paragraaf. “We zijn blij met het besluit van de raad, maar zijn nog niet klaar. Nu moeten we ons werk gaan afmaken, er moet een nieuwe paragraaf geschreven worden maar nu wel in overleg met de HVZ” aldus ten Wolde.

Lees hier de brief die naar de Raadsleden is gestuurd (PDF)
Lees hier het amendent van de Partij van de Arbeid (PDF)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide