HSV Service

5e viswedstrijd Topcompetitie aan Lage Vaart

7291
06 jul 2009

Zondag 12 juli wordt de vijfde viswedstrijd van de Nationale Topcompetitie aan de Lage Vaart bij Almere gehouden.

Dezelfde Lage Vaart waar straks op 5 en 6 september het Wereldkampioenschap Sportvissen plaatsvindt. Een spektakel waar circa 35 landen aan meedoen en waar 30.000 bezoekers worden verwacht.

Voor de Nationale Topcompetitie heeft Sportvisserij Nederland ook dit jaar weer ’s lands allerbeste wedstrijdvissers mogen inschrijven. Maar liefst 144 senioren van 22 jaar en ouder, 20 junioren onder de 18 jaar en 18 vissers in de categorie ‘Beloftes’ (18 t/m 21 jaar). Zij allen doen mee aan deze landelijke competitie om straks elk in hun eigen leeftijdscategorie te worden gekozen voor deelname aan het Wereldkampioenschap, EK of Interlandwedstrijden. Opvallend bij de Beloftes is het hoge percentage (eenderde) dames dat meevist, terwijl bij de senioren en junioren vader en zoon Van Berkel – beiden werden al eens Nederlands kampioen - halverwege de competitie respectievelijke de zesde en vijfde plaats bezetten in het tussenklassement.

De Nationale Topcompetitie bestaat uit acht viswedstrijden die in de periode april tot oktober door heel het land worden gehouden en waarvan de twee slechtste resultaten vervallen. Alle acht de wedstrijden starten steeds om 11.00 uur en eindigen 15.00 uur.

Er wordt geheel volgens internationaal reglement gevist waarbij vissen met dobbers verplicht is, vaste hengels niet langer mogen zijn dan 13 meter en ook dobbers die aan werphengels worden gemonteerd onderhangend lood moeten kunnen dragen. Zinkvissen met lood op de bodem en het gebruik van voerkorfjes zijn verboden zo ook kunstaas en aasvis. Wel toegestaan zijn wormen, maden, muggelarven, insekten, brood, deeg, vruchten en zaden. Tijdens de wedstrijd wordt de vangst in grote fijnmazige leefnetten bewaard, na afloop gewogen en daarna meteen weer ter plekke teruggezet. In de Lage Vaart zal de vangst vooral bestaan uit blankvoorn, kolblei, brasem, winde, baars en pos.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide