HSV Service

'Waterkracht’ in het Westland en Midden-Delfland'

5115
10 aug 2009

Bron: infothuis.tv. Politie Haaglanden hield zondag tussen 10.00 en 19.00 uur een controle op het water in de gemeenten Westland en Midden–Delfland onder de naam ‘Waterkracht’.

Hieraan werkten medewerkers mee van Groenservice Zuid-Holland, Gemeente Midden-Delfland, Douane en Accijnzen, de Vereniging Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap van Delfland en het politiebureau Westland. Tien boten surveilleerden in het gebied. Tevens werd er weer een helikopter van het KLPD ingezet, met een waarnemer van het Regionaal Milieuteam Haaglanden.

Het accent van de controle lag dit keer op de zogeheten 'zuipschuiten' en ‘discoboten’. Agenten van Politie Haaglanden voeren onherkendbaar op een grote schuit en controleerden vanaf deze boot de zuipschuiten en discoboten. Naast de controle op overlast controleerde men ook op de naleving van het Binnenvaartpolitiereglement, de Scheepvaartverkeerswet en op de Visserijwetgeving.

In totaal werden ruim 175 controles uitgevoerd en circa 40 blaastesten afgenomen. In totaal kregen ruim 45 personen een proces-verbaal voor feiten als: te snel varen, varen zonder vaarbewijs, varen in een motorboot terwijl de bestuurder niet de vereiste leeftijd had, geen Delflandvergunning, geen vaarbewijs, geen registratieteken op een snelle motorboot, geen Delflandsticker aangebracht, de zogenaamde dodemansknop niet gebruiken, vissen zonder vispas, brugspringen en zwemmen in bevaren vaarwater.

Eén persoon kreeg meerdere bekeuringen omdat hij na een eerste controle wederom varend werd gesignaleerd door de helikopter. Op aanwijzingen van de observant in de helikopter hielden agenten in een auto hem staande. De acties werden vrijwel unaniem positief ontvangen door het publiek. Tijdens deze actie was een filmploeg van de AVRO aanwezig, zij maakten opnamen voor het AVRO programma "Op de Bon". Uitzendingen hiervan zijn medio september 2009.

Bron: infothuis.tv

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide