HSV Service

Staatsbosbeheer gaat jeugd visvergunning geven voor Groeneveld

7162
11 aug 2009

Baarn - Staatsbosbeheer wil vanaf volgend jaar visvergunningen uitgeven voor de wateren op landgoed Groeneveld. De vispassen worden exclusief voor jonge vissers tot achttien jaar.

Vissen is officieel verboden op Groeneveld. Volwassen vissers worden weggestuurd, vissende jongeren worden gedoogd. ,,Het mag niet, maar we vinden het ook belangrijk dat jongeren in de natuur zijn. Volwassenen zijn mobieler, die pakken de auto maar naar viswater even verderop'', meldt boswachter Tineke Harlaar.

Het dreigt echter een beetje uit de hand te lopen met het Groeneveldse visgedoogbeleid. ,,Het worden er steeds meer en ze laten ook steeds vaker rommel achter. Dat gedogen werkt dus niet meer. Maar we willen ook niet alles verbieden, vandaar dat we een beperkt aantal vergunningen willen gaan afgeven. Een stuk of 20, 25.''

In de wateren op Groeneveld zwemmen onder meer snoeken, voorntjes en stekelbaarsjes.

Bron: gooieneemlander.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide