HSV Service

Kampioenschap sportvissen aan het Harinxmakanaal

5800
16 sep 2009

Zaterdag 19 september wordt aan het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden het Nederlands Kampioenschap Sportvissen gehouden. Organisator Sportvisserij Nederland verwacht maar liefst 210 deelnemers uit alle delen van het land.

Allen hebben zich voor dit evenement geplaatst via regionale selectiewedstrijden. Uiteraard verdedigt de kampioen van vorig jaar Frans van Berkel uit Heesch zijn titel. Alleen vaste hengels tot maximaal 13 meter lengte en werphengels voorzien van dobbers zijn toegestaan bij dit NK.

Na een voorbereiding van anderhalf uur start de wedstrijd om 10.30 uur en volgt het eindsignaal om 14.30 uur. Daarna is om circa 16.30 uur de prijsuitreiking in zalencentrum Priyas in Leeuwarden.

Gevangen vis die de wettelijke minimummaat heeft, wordt met uitzondering van aal, snoek, snoekbaars en beschermde vissoorten gedurende de wedstrijd in ruime leefnetten bewaard, na afloop gewogen en weer onbeschadigd teruggezet. Degene met het hoogste vangstgewicht is winnaar en mag zich minstens een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Wedstrijdvissen is een populaire tak van sportvissen. Alleen al de tienduizenden bezoekers van het Wereldkampioenschap Sportvissen bij Almere, vorige week zaterdag en zondag, bevestigen dat. Sportvisserij Nederland organiseert daarom diverse nationale kampioenschappen waarvan dit kampioenschap in Leeuwarden er één is. Verder zijn er nog kampioenschappen voor de Vrije Hengel, Korpsen, Clubs, Jeugd, Vrouwen, Vliegvissers en natuurlijk ook voor zeevissers.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide