HSV Service

Op naar Stellendam!

9044
25 sep 2009

Stellendam is komend weekend ‘the place to be’. Niet alleen vanwege de overheerlijke Stellendamse garnalen die er in die visserijhaven kunnen worden genoten, maar eerst en vooral omdat er daar op de grens van Haringvliet en Noordzee iets heel speciaals gaat plaatsvinden, met de gezamenlijke evenementen Zeehengelsport Totaal en de Fair for Lure & Fly.

In en rond de Marina Stellendam aan de Deltahaven 61 wordt onder de titel Only for Pro’s een zo compleet mogelijke mix gepresenteerd van alles wat met roofvissen, zeevissen en vliegvissen te maken heeft.

Eerdere bezoekers van de Fair for Lure & Fly in Maurik en de beurs Zeehengelsport Totaal in Colijnsplaat (2008) zullen op zaterdag 26 en zondag 27 september niet alleen de smaakmakende ingrediënten terugvinden van Maurik en Colijnsplaat, maar met een uitbreiding van standhouders, demonstraties en randprogramma’s een meerwaarde treffen die beslist uniek genoemd mag worden.

Rondom het 4.000 m² grote overdekte deel is het buitenterrein bij de Marina ingevuld met de praktijk van het vissen in de vorm van castingdemonstraties, rook- en fileerdemonstraties, behendigheidswedstrijden en een echte viswedstrijd, terwijl de jachthaven het decor zal vormen van de grootste visbotenshow die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden.

De bootdemonstraties vormen één van de grote attracties. Wie op zoek is naar een nieuwe boot voor het zoete of het zoute water, zal op dit evenement bijna gegarandeerd de boot van zijn gading vinden. De belangrijkste aanbieders van boten voor zowel het vissen op zee als op het binnenwater zijn immers aanwezig. Ook specialistische snoek- en snoekbaarsboten van leden van de SNB en NKS. Alle boten kunnen zo goed als mogelijk uitgeprobeerd worden.

Normaliter zouden we daarbij zeggen: “weersomstandigheden voorbehouden”, maar de vooruitzichten voor komend weekend geven ook wat dat betreft alle reden tot optimisme.

U kunt dus mee met een proefvaart of zelf een poging wagen met de meest uiteenlopende vaartuigen, tot aan belly boats en kajaks toe. Want ook deze twee ‘exoten’ onder de visboten zult u in ruime mate tegenkomen. Nog niet eerder zag u zoveel viskajaks bijeen, dus wie overweegt er eens in te proefvaren of er zelfs eentje aan te schaffen; dit is dé kans.

Uiteraard valt er ook dit jaar weer veel plezier te beleven aan de diverse vaardigheidswedstrijden, die - hoewel voornamelijk als pure leut bedoeld - toch zeer aardige dagprijzen kunnen opleveren en sowieso een aardigheidje. Zo kunt u dit jaar onder enig voorbehoud deelnemen aan: Dé Roofvis Vliegenmep Wedstrijd, Dé Roofvis Schijvenschiet Competitie en Dé Roofvis Afstandwerpen met jerkbait. Leuk voor vissers, maar vooral ook voor kinderen!'

Die laatste vinden beslist méér van hun gading, want wat bijvoorbeeld te denken van Lopen over het Water? En heb je een heel gulle vader of moeder, of misschien zelf het nodige aan spaargeld verzameld, dan zit er wellicht zelfs wel een heuse helikoptervlucht in…

In het immens beurspaviljoen, dat speciaal voor deze gelegenheid werd opgezet, zal het gonzen van bedrijvigheid. Een waar legioen aan standhouders zal de bezoeker het nieuwste van het nieuwste laten zien op gebied van vismaterialen. Dat varieert van speldwartels en loodkoppen, via hengels en molens tot aan buitenboordmotoren toe. Uiteraard kan er ook gekocht worden. Naast Nederlandse en Belgische winkeliers zullen ook Duitse en zelfs Engelse (web)shophouders aanwezig zijn. Tussen de hengelsportmaterialisten staan overigens ook de belangenbehartigers en de vertegenwoordigers van visreizen, om het plaatje compleet te maken.

Aan kunstaasbouwers en vliegenbinders geen gebrek dit weekend. Op diverse stand zullen zij hun creaties tonen en hun behendigheid bij het maken ervan demonstreren. Dé kans om alle vragen te stellen om zelf aan de slag te kunnen. Dutch Fishing organiseert ook weer het onderlijnknopen aan hun befaamde knooptafel, die dit keer is opgesteld tussen de marktkraampjes van de Informatiemarkt, waar diverse visteams, clubs en niet-commerciële internetsites zich zullen presenteren.

In het hoofdgebouw van de Marina is een ruime Filmzaal ingericht waar de lezingen plaatsvinden. Hier zal Koninklijke Sportvisserij Nederland zaterdag om 12.30 uur ook de Gedragscode Zeehengelsport aanbieden aan de heer ir. Albert Vermuë, plaatsvervangend directeur van de Directie Agroketens en Visserij van het Ministerie van LNV. Met deze gedragscode -een initiatief van Koninklijke Sportvisserij Nederland en het Nationaal Platform Zeehengelsport- toont ook de zeehengelsport zijn verantwoordelijkheid te nemen waar het gaat om het naleven van regels en respect voor de natuur.

Eerdere edities van de beurzen wezen uit dat de vermoeidheid van het rondneuzen ruimschoots gecompenseerd kan worden met een hapje en een drankje. Ook daarvoor is op het fraaie terrein van de Marina vanzelfsprekend alle gelegenheid. Dat hapje kunt u wellicht met wat geluk al meekrijgen bij een van de op het Culinaire Plein aanwezige visrokers. Tussen 12.00 en 15.00 uur zal op beide dagen de folkgroep Pekel voor een vrolijke muzikale noot zorgen met hun aanstekelijke Nederlandse folk, aangelengd met een scheut Cajun of Irish folk.

Redenen genoeg om dit spektakel te komen bekijken in Stellendam, zeker wanneer zeevissen, roofvissen of vliegvissen uw passie hebben. Marina Stellendam is prima te bereiken via de N57, afslag Zeehavens Stellendam.

Parkeren is geheel gratis en de bezoekers worden van het parkeerterrein met eveneens gratis pendelbussen van en naar de Marina gebracht. Volg bij het parkeren nauwkeurig de instructies van de parkeerwachten.

Op beide dagen is het terrein geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen €7,50; kinderen tot 12 jaar gratis.

Kijk voor het volledige programma op www.hengelsporthuis.com

Bron: Publishing House

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide