HSV Service

Sportvissers redden vis van droogte

10149
25 sep 2009

Sportvissers in de Achterhoek, waaronder Visblad-auteur Eddy te Mebel, trokken samen met Hengelsportfederatie Midden Nederland aan de bel om duizenden vissen te redden van de verstikkingsdood. Door extreme droogte zijn al veel beken, waaronder de Veengoot, drooggevallen en voor andere beken dreigt hetzelfde lot. Het Waterschap belooft op korte termijn beken uit te diepen zodat de vis hier veilig naartoe kan. Ondertussen probeert Eddy te redden wat er te redden valt.

De droogte in de Achterhoek eist zijn tol. Eddy zag het waterniveau van zijn geliefde viswater met de dag verder omlaag zakken en trommelde vismaten op om de steeds verder in nood rakende vissen te redden. Tientallen vissen, waaronder veel grote zeelt en snoek, konden tijdig overgezet worden. Voor veel andere vissen kwam de hulp te laat, wat een serieuze aanslag op de visstand in de beken betekent.

De droogte nam echter zo'n dramatische vormen aan dat hij de hulp van de Hengelsportfederatie Midden Nederland inriep die vervolgens het Waterschap wist te overtuigen van de ernst van de zaak. Deze laatste heeft toegezegd de meest cruciale beken plaatselijk op korte termijn uit te diepen zodat deze diep genoeg zijn om de overige vis een veilig heenkomen te bezorgen.

Visbladauteur Eddy te Mebel redt zieletogende vissen in de geliefde Veengoot voor de camera van TV Gelderland.

-> Bekijk hier de uitzending, het item begint na 05"05.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.