HSV Service

Veel fietsen in de gracht

4590
05 okt 2009

Bron: streekgids.nl. GROENLO – Maar liefst 59 fietsen zijn er zaterdag 3 oktober door leden van de Groenlose Hengelsport vereniging (GHV) en Stichting Mooi Groenlo uit de Grolse gracht gevist.

Ook werden er onder andere verkeersborden, afzet- en dranghekken, een teervat, winkelwagen, tuinstoel, autoband en pvc buis uit het water gehaald. Tevens werden er 25 vuilniszakken met lege blikjes en plastic zakjes gevuld. De GHV kijkt terug op een ‘goede vangst’.

De zaterdag begon vroeg voor degenen die mee hielpen aan de grote gracht schoonmaakactie. Erik Mentink deelde in het clubgebouw van GHV de groepen in zodat iedereen wist waar hij of zij gingen ‘vissen’. Dit keer niet gewapend met een hengel, maar een grote drietandhaak met daaraan een stuk touw van een meter of tien. Nadat bij de brug bij ‘t Schralenstein de eerste fietsen werden gevonden grapte een ‘visser’: “vissen wij vandaag op gewicht of op lengte”.

Het ingezamelde afval werd door medewerkers van de Gemeente Oost Gelre na de actiedag meteen opgehaald en naar de gemeentewerf in Lichtenvoorde gebracht.

Na een dag van ‘vissen’ was er voor alle deelnemers in het clubgebouw van de GHV een bord welverdiende erwtensoep.

De gracht is voor het laatst schoongemaakt in 2006. De stadsgracht werd toen rondom Groenlo uitgebaggerd.

Bron: streekgids.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.