HSV Service

Junioren naar WK Sportvissen in Egypte

7002
22 okt 2009

Het juniorenteam van Sportvisserij Nederland doet mee aan het Wereldkampioenschap Kustvissen in Egypte. Van 27 t/m 30 oktober wordt gevist aan de Rode Zee bij Hurghada. De deelmemers vertrekken al op 23 oktober naar Egypte, zodat zij nog enkele dagen extra kunnen trainen voordat op 25 oktober alle teams worden verwacht.

De ploeg, bestaande uit Marijn Gabriëlse uit Westkapelle, Niels Janse uit Breskens, Maiko Jongenelen uit Putte, Rico ’t Mannetje uit Rockanje en Arjan van Moort uit St. Philipsland, wordt gecoacht door Henri Karremans en hulpcoach Frank Peene.

Het warme water van de Rode Zee is zeer visrijk. Vooral de vele koraalriffen voor de kust produceren een geweldige rijkdom aan exotische vissoorten groot en klein. Samen met hagedisvissen, barracuda’s en pijlstaartroggen maken die met name na zonsondergang ook de zandbodem voor de stranden onveilig.


Koraalbaars


Veel vis in de warme Rode Zee


Blauw gevlekte stekelrog

De vele voor ons onbekende vissoorten, een zeewatertemperatuur van 26 graden en slechts garnalen en inktvis als aas, maken dit WK totaal on-Nederlands, zelfs on-Europeaans, maar daarom niet minder interessant. De wedstrijden vinden plaats van 12.00-16.00 uur.

Vooraf heeft de ploeg zich zo goed mogelijk laten informeren over vistechnieken, de te gebruiken aassoorten, te vangen vissoorten enz. Veel meer kun je niet doen. Egyptenaren vissen immers zelf zelden of nooit vanaf het strand en als dat gebeurt met handlijnen of en eenvoudige werphengel. Kustvissen zoals dat in Nederland en elders om ons heen gebeurt, is in Hurghada dan ook totaal onbekend. Via deze website wordt indien mogelijk dagelijks de stand van zaken van dit WK bijgehouden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide