HSV Service

Visstand Heemtmeer herstelt langzaam

8875
05 nov 2009

Warmenhuizen - Het officiële rapport komt pas over een paar maanden maar deskundigen van Sportvisserij Nederland haalden gisteren voldoende vis uit het Heemtmeer in Warmenhuizen om te kunnen stellen dat de plas zich maar heel langzaam herstelt van de catastrofe van 2006.

Foto: een prachtige rijenkarper, gevangen en uiteraard weer netjes teruggezet tijdens het visserijkundig onderzoek.

,,Het was precies op 4 november,'' zegt voorzitter Martin Bakker van de hengelsportvereniging Langedijk eo. Een heftige storm klutste als een reuzenmixer het zuurstofloze water uit de twee acht meter diepe putten door het hele meertje. De gemeente borg 1800 kilo dode vis. Aalscholvers en meeuwen aten nog eens zo'n portie.

De hengelclub zette vorig jaar vis uit. Voor 1000 euro aan karpers. Op verzoek van de vissers is gisteren onderzocht hoe het gaat met de visstand. Er werd onder meer karper, veel baars, een enkele ruisvoorn en kolblei aangetroffen.

Bij het onderzoek waren leerlingen uit groep 7 van basisschool Sint Barbara uit Tuitjenhorn aanwezig om de onderwater wereld eens te ontdekken.


Het Heemtmeer in Warmenhuizen


De voorbereidingen voor het visserijkundig onderzoek worden getroffen


Alles leren over vissoorten en ecologie. Super leuk!


Vissen determineren met de speciale zoekkaart.


Er werd ook wat paling aangetroffen.

-> Meer over visserijkundige onderzoeken van Sportvisserij Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide