HSV Service

Visserijkundig onderzoek Houten

6637
04 dec 2009

Op verzoek van de AUHV - Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging, onderzoekt Sportvisserij Nederland op woensdag 9 en donderdag 10 december 2009 het viswater 'Imkersplas' en respectievelijk de ‘Kooikersplas’ te Houten.

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de wateren. Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd naar ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. De AUHV telt ruim 7.500 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. Het onderzoek start om 10:00 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken.

Op 9 december om 10:30 uur komt groep 7/8 van de Basisschool de Vlaswiek uit Houten bij dit Visserijkundig Onderzoek aan de Imkersplas op bezoek. Op 10 december is het de beurt aan 2 groepen van de Basisschool Berg & Bosch uit Houten om bij het onderzoek aan de Kooikersplas te komen kijken en leren.

Nederland telt ruim 2 miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

-> Naar de website van de AUHV

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.