HSV Service

's Werelds grootste vissen in 'Monster Fish' en 'Hooked'

13093
05 jan 2010

Roofzuchtige carnivoren, vissen met mensachtige tanden, pijlstaartroggen zo groot als een buffel en een natuurbeschermer met een belangrijke missie: het beschermen van deze ontzagwekkende wezens. Wees in de nieuwe series 'Monster Fish' en 'Hooked!' getuige van de bijzondere ontmoeting tussen mensen en gigantische monstervissen.

We reizen de hele wereld rond om te zien hoe je deze wezens van buitengewone proporties kan vangen en kijken naar het baanbrekende onderzoek dat wordt verricht om ze te beschermen.

Van een kolossale inktvis van acht meter tot een reuzenpijlstaartrog met een spanwijdte van wel vier meter, in elke documentaire wordt onderzocht welke omgevingsfactoren een bedreiging vormen, zoals klimaatverandering, vervuiling en overbevissing. Sommige soorten zwemmen al rond sinds het tijdperk van de dinosauriërs en worden nu met uitsterven bedreigd.

Een greep uit de afleveringen van 'Monster Fish Monday':

  • 'Monster Fish: Mongolian Terror Trout' – 4 januari om 21.00 uur
    Visexpert en natuurbeschermer Zeb Hogan gaat op zoek naar de beroemde reuzenzalm Hucho taimen, die wel twee meter lang kan worden.
  • 'Monster Fish: Great White Sturgeon' – 4 januari om 22.00 uur
    Zeb gaat op zoek naar een Amerikaans riviermonster, de enorme witte steur. Deze vis kan wel honderd jaar oud worden.
  • 'Hooked!: Extreme Angling' – 4 januari om 23.00 uur
    Met gevaar voor eigen leven proberen deze mensen gevaarlijke vissen te vangen. Van dodelijke haaien diep in zee nabij een koraalrif tot een reusachtige zeebaars in de Atlantische Oceaan.
  • 'Monster Fish: Sawfish' – 11 januari om 21.00 uur
    Zeb Hogan trekt naar Australië op zoek naar de gevaarlijke en bedreigde zaaghaai: een kruising tussen een haai, een stekelrog en een kettingzaag.
  • 'Monster Fish: Giant Stingray' – 11 januari om 22.00 uur
    In de rivieren van Thailand leeft de grootste zoetwatervis ter wereld, een reuzenpijlstaartrog, met een spanwijdte van wel vier meter.
  • 'Hooked!: Flying Monsters' – 11 januari om 23.00 uur
    Sportvissers speuren de wereldzeeën af op zoek naar de enorme zwarte marlijn en een reusachtige makohaai.

'Monster Fish' en 'Hooked', vanaf maandag 4 januari wekelijks om 21.00 uur op National Geographic Channel.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.